Werkgeluk; 45 jaar x 45 weken x 40 uur = 81.000 uur

Werkgeluk; 45 jaar x 45 weken x 40 uur = 81.000 uur

Realiseer je je wel dat de gemiddelde beroepscarrière uit 81.000 u. bestaat? Zonde toch om dan niet met plezier naar je werk te gaan? Wat de invulling van werkgeluk voor jou betekent is persoonlijk en hangt af van meerdere factoren.

De Universiteit van Berkely deed onderzoek naar werkgeluk en identificeerde 4 pijlers die daarop van invloed zijn; purpose, engagement, resilience and kindness. Afgekort PERK.

1. 🎯Purpose. Passen jouw werkzaamheden bij jouw belangrijkste persoonlijke waarden. Doe je dingen waar je van houdt en in gelooft?
2. 💯Engagement. Heb je plezier in je werk en met je collega’s? Heb je de ruimte om zelf te beslissen over je agenda, je taken en je persoonlijke ontwikkeling? Ga je op in je werk of zit je telkens op de klok zit te kijken?
3. 🙌Resilience. Hoe zit het met je persoonlijke veerkracht. Kun je dealen met tegenvallers zoals bv reorganisaties?. Kun je ervan leren en je aanpassen aan nieuwe omstandigheden?
4. 💑Kindness. Dit draait om vriendelijkheid tussen collega’s. Werk je in een omgeving en team waar vriendelijk en plezier belangrijke pijlers zijn van de cultuur?

Bij de meeste van deze pijlers draait het niet om de organisatie of je functie, maar om dingen waar je zelf de baas over bent . Waar zou voor jou de verbetering zitten? Ik help je graag om te ontrafelen waar je echt blij van wordt in je werk en wat je daar zelf aan kan doen.

Spring

spring!

Niet durven springen, geen opslag durven vragen, niet je baan opzeggen, niet die opleiding gaan volgen, je niet durven uitspreken als je het oneens bent met een afdelingsbesluit. Herkenbaar? Voor

Verder lezen
Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek is altijd bijzonder. 💫 Je evalueert de opbrengst voor de client en de samenwerking. Samen met de client start je een reis door zijn/haar verleden en heden.

Verder lezen