Wie is Willeke?

Goeie vraag en handig om te lezen voordat je met mij in zee gaat voor een coachtraject. Ik heb alle expertise die je van een loopbaancoach mag verwachten, maar óók meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Ik heb zelf de nodige loopbaanstappen gezet dus ik begrijp waar je in je loopbaan tegenaan kunt lopen.

Als je twijfelt over wat je écht wilt. Of je nog wel op de goede plek zit. En over wat je werk toevoegt, aan de wereld én aan je leven. Dan ben je bij mij aan het goede adres.  

Willeke Ruiten contact

Mijn purpose is; 

“To be the lighthouse, helping you to find your own song, the key to your life”.

Mijn eigen loopbaan is geen rechte lijn geweest. Ik heb vele afslagen genomen om te komen waar ik nu ben. Ik ben van oorsprong jurist maar ben al vrij snel overgestapt naar een meer commerciële richting binnen de financiële dienstverlening. Eerst heb ik alle opleidingen op het gebied van marketing doorlopen en mag mij, naast meester in de Rechten, ook Master in de  Marketing noemen. Heel indrukwekkend misschien maar uiteindelijk gaat het over wat je doet in de praktijk met bloed, zweet en tranen. Ik snap waar je in je loopbaan tegenaan kunt lopen. Ik ken het werken in organisaties en alle politiek en hectiek die daarbij komt kijken als geen ander. Met je voeten in de modder en heel veel ervaring opdoen, je neus stoten, samenwerken, stroperige projecten, lange werkdagen maar vooral, plezier in je werk! 
Ik ben oprecht nieuwsgierig wat mensen drijft en belemmert. Ooit in mijn vak als communicatie manager maar vandaag de dag als loopbaancoach +. Ik ben altijd al geinteresseerd geweest in persoonlijke ontwikkeling en heb daar zelf het nodige aan gedaan.

 

In mijn praktijk komen doorgaans professionals (meestal in leeftijd van 25 tot 55). Vaak zijn ze hoger opgeleid en bevinden ze zich in verschillende levensfases met daarbij horende loopbaanvraagstukken.

Loopbaancoaching +

De focus in mijn praktijk ligt op loopbaancoaching. Maar het is goed om te weten dat er altijd meer speelt dan alleen je loopbaanvraag. Je hebt namelijk ook nog een leven naast het werk. En je hebt dingen meegemaakt in je leven. Of je nu 25 bent of 55. En dat speelt een rol in je loopbaanpad. Ik kijk dus verder dan puur je loopbaan. Daarom ook loopbaancoaching+.  Vanuit mijn eigen werk- en levenservaring onderzoek ik jouw loopbaanvraag die altijd verbonden is met en in de context van je privé leven plaatsvindt. Dat weet ik uit ervaring.  Ik help je je vizier weer scherp te stellen zodat je weer regie kunt nemen over je carriere. Dat zorgt ervoor dat je bewust kiest voor de plek waar je nu werkt en de wijze waarop jij je leven inricht. Ook als het tegenzit, juist dan! Qua werk hoeft dat lang niet altijd de ideale baan te zijn maar wel de juiste baan in de huidige fase van je leven. Mij gaat het erom dat je loopbaan je niet overkomt maar een bewuste, afgewogen keuze is. En dat er een plan achter zit, een richting waar je naartoe werkt. Dat hoeft niet naar de top maar naar wat jou uiteindelijk voldoening geeft, waar voor jou de persoonlijke groei zit en waar je gelukkig van wordt. Werkgeluk in je loopbaan vinden loopt doorgaans niet via de route van een dik salaris maar door de mogelijkheid om te leren, te groeien in verantwoordelijkheden, een voor jou zinvolle bijdragen te leveren aan anderen en erkend te worden voor wat je bereikt hebt.

Privé

Ik ben geboren aan de zee in Den Helder. Het strand is voor mij een plek waar ik thuiskom om op te laden en uit te waaien. Op mijn 18e ben ik verhuisd naar Amsterdam om te studeren en in 2000 ben ik verhuisd naar Leiderdorp. Vanaf juli 2023 ben ik weer terug in Amsterdam.

Ik heb in mijn leven ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt die mij hebben gevormd en weerbaar gemaakt. Mijn veerkracht en liefde voor het leven zijn daarin voor mij altijd een kompas geweest. Ik ben moeder van twee prachtige jong volwassenen, Jesse en Hannah, en ik ben omringd door een warm netwerk van familie en vrienden

Waarom kies voor loopbaan­coaching bij mij?

Een coach met expertise. Ik combineer mijn expertise in het bedrijfsleven en  loopbaancoaching met moderne en up to date inzichten rondom coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Een coach met levenservaring. Ik ben iemand die de twee kanten van de medaille heeft ervaren. Die weet wat het is om te winnen en te verliezen, zowel zakelijk als privé. Iemand die de dagelijkse beslommering kent maar ook de grote levensvragen. Ik houd je een spiegel voor, prik af en toe door als het nodig is en zorg voor een veilige setting. Je krijgt opdrachten mee naar huis, we doen ter plekke oefeningen en ik laat je reflecteren op je inzichten tijdens onze gesprekken.

Mijn opleidingen

Om up to date te blijven met de nieuwste methodes en inzichten rondom (loop)baancoaching en persoonlijke ontwikkeling volg ik regelmatig opleidingen en workshops en houd ik de vakliteratuur bij.

Om je een indruk te geven (en nee niet om indruk te maken 😉 ) onderstaand een overzicht van mijn opleidingen.

 • Career Fitness Profiler
 • Acceptance & Commitment Therapy
 • Co-Active Coaching
 • Subconscious Impact
 • Loopbaancoaching
 • Deep Democracy L1
 • Phoenix 3-jarige coach opleiding (TA/NLP/Systemisch)
 • Coach opleiding BGL
 • Sturen van Veranderen in Organisaties (SIOO)
 • Master of Marketing/Tilburg University of Academic Studies
 • SRM PR B, NGPR A
 • NIMA A, NIMA B
 • Nederlands Recht

Anderen over mij

Mijn Kompas

Om een beetje richting te hebben in deze hectische en onvoorspelbare wereld is het fijn om op een eigen kompas te varen. Ik heb daar zelf een tijdje over gedaan om het te vinden. Ik deed mee aan een Purpose training en ontdekte mijn eigen kompas.

Mijn Kompas is;

To be the lighthouse helping you to find your own song, the key to your life.

Andrea Landa, RABO
Lees verder
Willeke is een coach die oprecht geïnteresseerd is in jouw situatie. Door haar professionele maar vooral ook persoonlijke benadering en met behulp van diverse testen weet ze te achterhalen wat je drijfveren en sterkten zijn. Met deze antwoorden ga je dan samen op zoek naar het juiste pad.
Rogier van der Zwaan, ING
Lees verder
Willeke stelt de juiste vragen en luistert, op zoek naar jouw drijfveren – de diepere laag onder alle twijfels van alledag. Maar het zijn geen praatsessies zonder doel. Uiteindelijk gaat het ook om actie, wat ga je doen om jouw pad verder te ontdekken? Wat is je eerste stap? Die combinatie van diepgang en het concreet maken vind ik sterk.
Mareke Geraedts, Hoge School voor de Kunsten
Lees verder
De coaching door Willeke heeft mij een andere en vrijere kijk op mijn leven gegeven, waardoor ik de moed vond om dichter bij mijn doelen te komen.
Benjamin van der Does, Cell Signaling Techology
Lees verder
Na dit traject ben ik er alleen ben ik er meer overtuigd van geraakt dat een fulltime baan prima te combineren is met wat ik echt wil en voel ik me veel energieker!
Jaap Brinksma, Rijndorp Installatie BV
Lees verder
Willeke is een coach die door haar aanpak en benadering doeltreffend te werk gaat. Ze zet jezelf echt aan het denken en aan het werk, een prima aanpak om tot de juiste resultaten te komen. Echt een aanrader wanneer je met jezelf aan het werk wilt gaan om er sterker uit te komen.
Liselotte Hesp, Het Cultuur Gebouw
Lees verder
Dingen begrijpen en inzicht krijgen is 1 maar hoe je dit omzet naar actie is twee.
Mirjam Riebeek
Lees verder
Echt een aanrader wanneer je met jezelf aan het werk wilt gaan om er sterker uit te komen. Het heeft voor mij duidelijk gemaakt waar ik mijn werkplezier uit kan halen, waar mijn competenties liggen en hoe anderen naar mij kijken
Vorige
Volgende
Willeke Ruiten Loopbaan coaching

De betekenis van mijn kompas

Het is mijn missie om voor mensen een gids te zijn bij het ontdekken van hun eigen kompas zowel in hun persoonlijke als professionele leven.

Ik ben geboren aan zee waar de vuurtoren een baken was in mijn jeugd. Ik heb daarnaast altijd een liefde gehad voor mooie liedjes die mij inspireren en troost bieden. Spotify is my best friend . Dat neem ik mee in mijn coaching aanpak.

Ik wil als coach ook een baken zijn; the lighthouse. Voor mensen die op zoek zijn naar hun passies en toekomstdromen maar die ook worstelen met hun dagelijkse beslommeringen en schaduwkanten. Op zoek naar datgene wat jou uniek maakt. Jouw song in the key of life (vrij vertaald naar de titel van mijn allereerste elpee Songs in the Key of Life van Stevie Wonder)

Het is mijn passie om mensen betekenis te geven in leven en werken met name in een professionele context.  Mijn ervaring is dat in de werk gerelateerde vraagstukken vaak ook persoonlijke vraagstukken aan de orde zijn. Ook deze zijn welkom in de coachsessies.

Ik wil mensen in staat stellen het beste uit zichzelf te halen vanuit hun eigen authenticiteit en vanuit hun eigen motivatie.  Het vinden van je persoonlijke kompas helpt daarbij.

In mijn coachtrajecten neem ik het vinden van je eigen kompas mee als rode draad in de gesprekken.