WAT IS VOOR JOU DE BESTE COMBINATIE TUSSEN BAAN, CARRIERE, PASSIE EN HOBBY

Wat is voor jou de beste combinatie tussen baan, carrière, passie en hobby?

Hoe vaak hoor je dat niet; maak van je passie je werk en je hoeft nooit meer te werken. Ik denk dat het niet zo simpel ligt. Het creëert verwachting die niet realistisch zijn. Er zijn maar weinig mensen die van hun passie ook hun werk kunnen maken.

Wat helpt is een onderscheid te maken tussen:

  1. Een hobby; iets wat je leukt vindt maar waar je geen geld mee hoeft te verdienen
  2. Een baan; heb je nodig om geld te verdienen, het betaalt de rekeningen
  3. Een carrière; een baan waarin je bereid bent veel tijd te stoppen, waar je offers voor wilt laten
  4. Een passie; of purpose is een gebied in je leven waar je essentie in zit. Het iets wat je niet kan laten om te doen. Waar je over leest, praat, tijd in stopt, bereid bent dingen voor te laten en wat je hele leven in steeds andere vormen weer opduikt

Als ik zelf terugkijk op mijn loopbaan ben ik lang voor een carrière gegaan waarin ik een deel van mijn passie kwijt kon. Er zijn ook periodes geweest waarin ik mijn werk puur als werk beschouwde en daarnaast veel tijd besteedde aan mijn passie (persoonlijke ontwikkeling). Ik heb altijd wel een deel van mijn passie in werk teruggevonden.

En in deze fase van mijn leven waarin ik als coach werk ben ik mijn nieuwe carrière aan het vormgeven en daar stop ik veel tijd in. Het is mijn passie en soms is het ook gewoon werk (verslagen maken, administratie ed.)Schrijvers, schilders, muzikanten zijn vaak mensen die van hun passie hun werk hebben kunnen maken. Maar als dat in jouw leven niet het geval is, hoe ga je daar dan mee om?

Allereerst door voor jezelf vast te stellen wat voor jou de beste combinatie is tussen hobby, werk, carrière en passie. Dat kan in verschillende fases van je leven anders zijn en los staan van elkaar maar je kan delen van deze vier concepten ook ervaren in je werk. Werk je het puur voor een inkomen om daarnaast tijd over te hebben voor een hobby of je passie? Prima.

Dus moet je al je geluk in je werk vinden? Nee, kies je eigen route hierin en kies bewust. Niet alleen wat je doet maar ook hoe je het doet. Als je bewust kiest voor een baan om het geld en daarnaast een passie of hobby hebt waar je gelukkig van wordt dan is dat jouw keuze. Ga je voor die carrière en ben je bereid offers te laten, ook helemaal goed.

Werkgeluk is niet alleen geluk vinden in je werk maar ook in je leven!

Spring

spring!

Niet durven springen, geen opslag durven vragen, niet je baan opzeggen, niet die opleiding gaan volgen, je niet durven uitspreken als je het oneens bent met een afdelingsbesluit. Herkenbaar? Voor

Verder lezen
Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek is altijd bijzonder. 💫 Je evalueert de opbrengst voor de client en de samenwerking. Samen met de client start je een reis door zijn/haar verleden en heden.

Verder lezen