Ik heb er een zooitje van gemaakt ….

zei de client tijdens ons eerst loopbaangesprek. Op zijn CV was duidelijk te zien dat hij de afgelopen 10 jaar verschillende banen had gehad in uiteenlopende bedrijven.  Ik weet duidelijk niet wat ik wil verzuchtte hij. Ik ben duidelijk een jobhopper. Daar houden werkgevers niet van.

Dit is echter en achterhaald perspectief. Het wordt steeds zeldzamer om voor meerdere jaren in één bedrijf te werken of je te beperkten tot één functietitel. Niet ieders carrière pad zal traditioneel een weg naar boven zijn op de hiërarchische ladder.

En dat is niet erg. De afgelopen jaren is de manier waarop we werken veranderd. Er is een nieuwe manier om je carrière te benaderen, een manier die ons in staat stelt om wendbaar en veerkrachtig te blijven.

Waarom benader je je loopbaan niet als een ontdekkingsreis – om een doelbewust carrière pad uit te stippelen dat uniek en plezierig is en dat zich aanpast aan veranderingen.

Je hoeft je niet te beperken tot een vooraf bepaald pad en je hoeft niet op één spoor te blijven – je kunt een portfolio van ervaringen samenstellen. Je kunt beginnen aan een diverse en avontuurlijke reis vol ontdekkingen.

En ja, daarbij is het wel handig om een (loopbaan) kompas voor jezelf te gebruiken. Te weten wat je motiveert, energie geeft en wat past bij jouw persoonlijkheid.

Als jij een inspirerend verhaal hebt bij je loopbaanreis en -ervaringen dan ben je voor werkgevers juist een aantrekkelijke kandidaat. Iemand die flexibel, veerkrachtig en nieuwsgierig is. Dat zijn eigenschappen die je in deze tijd juist aantrekkelijk maken.

Spring

spring!

Niet durven springen, geen opslag durven vragen, niet je baan opzeggen, niet die opleiding gaan volgen, je niet durven uitspreken als je het oneens bent met een afdelingsbesluit. Herkenbaar? Voor

Verder lezen
Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek is altijd bijzonder. 💫 Je evalueert de opbrengst voor de client en de samenwerking. Samen met de client start je een reis door zijn/haar verleden en heden.

Verder lezen