Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek is altijd bijzonder. 💫 Je evalueert de opbrengst voor de client en de samenwerking.

Samen met de client start je een reis door zijn/haar verleden en heden. Ik help als coach met het identificeren van o.a. kwaliteiten, waarden, drijfveren en competenties. Ik ga op zoek naar aha-momenten en leerervaringen. En we blikken vooruit en maken concreet welke stappen er op korte en langere termijn genomen kunnen worden. 🔭

Langzaam maar zeker ontstaat er een schat aan inzichten rond de vragen;
1️⃣   Wie ben ik?
2️⃣   Wat kan ik?
3️⃣   Wat wil ik ?
4️⃣   Hoe kom ik daar?

Om deze inzichten visueel te maken werk ik met een brownpaper canvas. De client schrijft alle inzichten op sticky notes en plakt die in verschillende vakken van het loopbaancanvas. Hierdoor ontstaat er samenhang en komt de eigen professionele identiteit tot leven. Altijd een bijzonder moment 🙏

“Geef me eens in een paar woorden terug wat dit voor jou heeft opgeleverd,” vroeg ik vandaag aan de cliënt terwijl we voor het loopbaancanvas stonden.
“Ik heb mezelf teruggevonden.”
“En wat heeft je verrast,” vroeg ik vervolgens.
“Dat ik weer plezier heb gevonden in mijn huidige baan en nog even wil blijven.”
En waar zit de meeste energie voor jou?
“Bij het overzicht van concrete doelen en acties voor het komende jaar.”

Een mooie opbrengst van 6 intensieve coach gesprekken.

Spring

spring!

Niet durven springen, geen opslag durven vragen, niet je baan opzeggen, niet die opleiding gaan volgen, je niet durven uitspreken als je het oneens bent met een afdelingsbesluit. Herkenbaar? Voor

Verder lezen
Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek is altijd bijzonder. 💫 Je evalueert de opbrengst voor de client en de samenwerking. Samen met de client start je een reis door zijn/haar verleden en heden.

Verder lezen