perspectief

De kunst van loopbaanontwikkeling; lessen vanuit een kunstwerk

Ik was zondag bij de opening van een expositie van Katrin Korfmann en liep langs deze intrigerende foto. Vanuit de verte lijkt het op een bloemenveld met tulpen maar als je dichterbij komt zie je dat het Spaanse mannen zijn die met elkaar menselijke torens bouwen.

Dit proces van kijken naar een kunstwerk vanuit verschillende perspectieven heeft veel parallellen met het verkennen van je loopbaan.

  1. Perspectief Veranderen: Soms moet je vanuit een ander perspectief naar een kunstwerk kijken om het volledig te begrijpen. Hetzelfde geldt voor je loopbaan. Soms moet je buiten de gebaande paden denken en nieuwe mogelijkheden verkennen. Misschien betekent dit een carrièreswitch maken of minder te gaan om eindelijk een opleiding te volgen Door je perspectief te veranderen, kun je nieuwe kansen ontdekken die je eerder niet zag.
  2. Dieper Graven: Net zoals je bij een kunstwerk de tijd neemt om het echt te zien, moet je ook de tijd nemen om diep in jezelf te graven als het gaat om je loopbaan. Wat zijn je passies? Waar ben je echt goed in? Wat zijn je doelen op lange termijn? Door deze vragen te verkennen, kun je een helderder beeld krijgen van wat je wilt bereiken in je loopbaan.
  3. Betekenis Vinden: Een kunstwerk kan voor verschillende mensen verschillende betekenissen hebben. Zo ook je loopbaan. Wat voor de ene persoon een droomcarrière is, kan voor een ander een nachtmerrie zijn. Het is belangrijk om te achterhalen wat jouw eigen betekenis van succes en voldoening is in je loopbaan, los van wat anderen misschien van je verwachten.

🖼️ Katrin Krofmann

Spring

spring!

Niet durven springen, geen opslag durven vragen, niet je baan opzeggen, niet die opleiding gaan volgen, je niet durven uitspreken als je het oneens bent met een afdelingsbesluit. Herkenbaar? Voor

Verder lezen
Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek

Het laatste coachgesprek is altijd bijzonder. 💫 Je evalueert de opbrengst voor de client en de samenwerking. Samen met de client start je een reis door zijn/haar verleden en heden.

Verder lezen